Πασίγνωστο το κατά Ουμπέρτο Έκο «κλισέ» ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Ακόμη πιο γνωστό είναι όμως ότι τον Αύγουστο, «γεννιούνται» οι καλύτερες ειδήσεις. Πόσω μάλλον αυτόν τον συγκεκριμένο Αύγουστο, σε αυτήν τη συγκεκριμένη γωνιά της Μεσογείου, σε μια χώρα με πάγιο πόθο να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης και με νέα κυβέρνηση, που δηλώνει πως θέλει τον «πόθο» αυτό να μετατρέψει σε στόχο.

Στην μεγαλύτερη έκθεση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις εμπορευματικές μεταφορές και τα logistics, την "Τransport-Logistic 2019" του Μονάχου, βρέθηκε μεταξύ 4-7 Ιουνίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cargo3600, Μιχάλης Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης, της ενίσχυσης των διεθνών συνεργασιών της και της υιοθέτησης νέων πρακτικών σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

Η δυναμική ομάδα της Cargo3600 αναπτύσσεται δυναμικά και ποσοτικά! Αναζητούμε Client Service & Assistant

Σε μια εξαιρετικής διοργάνωσης εσπερίδα, αναφορικά με τις δυνατότητες και τους τρόπους εξαγωγής ελληνικών -και δη ευβοϊκών- αγροτικών προϊόντων στην αγορά των ΗΠΑ, παραβρέθηκε την περασμένη Παρασκευή η Cargo360ο και ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Μιχάλης Γαλιατσάτος.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον executive workshop για τις νομοθετικές διευκολύνσεις περί Τελωνειακών Αποθηκών και Απλουστεύσεων, με την συμμετοχή μεγάλων εισαγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων διοργάνωσε την Πέμπτη 28/3 η Cargo360(http://www.cargo360.gr/) μαζί με το Operations Center (https://www.operationscenter.eu/).

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον infogpraphic με στοιχεία για την διεθνή αγορά διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορίου Ειδήσεων (ΑΠΕ/ΜΠΕ). Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται, η Κίνα αντιπροσωπεύει πλέον το 40,4% της παγκόσμιας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, ενώ από τα 20 κορυφαία λιμάνια Ε.Κ. του κόσμου, τα 15 βρίσκονται στην Ανατολική Ασία.

Με ιδιαιτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 16 Μαρτίου οι εργασίες του 19ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου στον Βόλο με θέμα MAREPORT19, στο οποίο συμμετείχε ενεργά ο Μιχάλης Γαλιατσάτος και η Cargo360συμμετέχοντας στο πάνελ "Λιμάνι, Logistics & Μεταφορές". 

Σταθερά ανοδική πορεία παρουσιάζει το λιμάνι του Πειραιά, καταλαμβάνοντας όλο και υψηλότερη θέση στην διεθνή κλίμακα των λιμένων διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων. Το "Gate to Europe" φαίνεται να γίνεται πλέον πραγματικότητα . Διαβάστε τα αναλυτικά στοιχεία απευθείας από το PortEconomics

Στο εργαστήριο του ΣΕΒ "Τάσεις και Προκλήσεις στις Διεθνείς Αγορές το 2019" συμμετέχει την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, ο Μιχάλης Γαλιατσάτος CEO της Cargo3600

Ένα εξαιρετικά απαιτητικό project έφερε εις πέρας η Cargo360o σε συνεργασία με την PCT SAκαι την PCDCSA, ολοκληρώνοντας την εκφόρτωση ειδικού φορτίου σε ξύλινο κοντέινερ συσκευασίας, βάρους 30 τόνων από πλοίο, το οποίο μεταφορτώθηκε με ευθύνη και επίβλεψη της Cargo360o και των PCT SA - PCDC SA προς παράδοση στον τελικό του αποδέκτη στην Ταϊβάν

.

Η Cargo3600 αναγνωρίζει τη σημασία της εχεμύθειας και της εμπιστοσύνης των πληροφοριών που της παρέχονται και συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Παρακαλούμε να μελετήσετε την παρούσα Δήλωση περί Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής «η Δήλωση») προκειμένου να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τύπο των πληροφοριών που συλλέγουμε για εσάς μέσω της παρούσας ιστοσελίδας και πώς χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες που συλλέγουμε είτε διαδικτυακά είτε μέσω των επαγγελματικών υπηρεσιών μας, είτε μέσω της επικοινωνίας/συνεργασίας με κάθε τρίτο

Δεδομένου ότι η φορτωτική είναι τίτλος, ένα πρόσωπο που την υποβάλλει στον μεταφορέα ή στον αντιπρόσωπό του δικαιούται να παραλάβει τα εμπορεύματα και ο μεταφορέας δεν μπορεί να αρνηθεί να παραδώσει τα εμπορεύματα στο εν λόγω πρόσωπο. Εάν κάποιος που ισχυρίζεται ότι είναι ο παραλήπτης δεν μπορεί να προσκομίσει το αποδεικτικό, ποια στοιχεία υπάρχουν εκεί που δικαιούνται τα αγαθά; Υπάρχουν αναρίθμητες περιστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε αίτημα απελευθέρωσης του φορτίου χωρίς την προσκόμιση του αρχικού αποδεικτικού της φορτωτικής. Για παράδειγμα, μια σύμβαση πώλησης μπορεί να έχει καταρρεύσει και ο πωλητής μπορεί να θέλει να πουλήσει σε κάποιον άλλο. Αντιστοίχως, μπορεί ο παραλήπτης να αντιμετωπίζει προβλήματα ταμειακής ροής ή να έχει οικονομική διαφωνία με τον αποστολέα.